Колесніков назвав домовленості про "ширку" з БЮТ "маячнею божевільного"

П'ятниця, 25 квітня 2014, 12:51

Секретар президії політради Партії регіонів Борис Колесніков заперечує існування "плану повного поділу влади між Януковичем і Тимошенко до 2029 року".

Про це він заявив "ВВС Україна", коментуючи дані зі статті Сергія Лещенка в "Українській правді" про те, що Партія регіонів та БЮТ ("Батьківщина") у 2009 році домовлялися про створення "широкої коаліції" та розподіл посад до 2029 року.

Колесніков назвав цю інформацію "маячнею божевільного".

"Мені відомо, що переговорів (Партії регіонів) про розподіл посад не було ніколи – ні з "Нашою Україною", ні з Блоком Юлії Тимошенко", - заявив він.

Колесніков каже, що і в 2009 році, і зараз найбільш зацікавленою у розповсюдженні інформації про переговори Партії регіонів з БЮТ з приводу формування "широкої коаліції" та розподілу влади в країні залишається умовна "група "РосУкрЕнерго" (Дмитра Фірташа).

"Бажаючи залишитися у грі, деякі наші колишні однопартійці діють у стилі, в якому вони діяли у 2009 році", - заявив він.

Водночас Колесніков підтвердив, що з 2007 року Партія регіонів провадила консультації з "Батьківщиною" стосовно нової моделі Конституції України.

"Але це ніяк не було пов’язано ані з "широкою коаліцією", ані з якимись деталями, особливо стосовно (розподілу посад в) ОДА", - заявив він.

У прес-службі Юлії Тимошенко також підтвердили коментар екс-прем’єра з приводу викладеної інформації: "Моя відповідь така: абсолютна дурниця! Яка, ймовірно, занесена в "Міжгір’я", так би мовити, трохи пізніше, ніж звідти втік Янукович", - заявила Тимошенко.

За її словами, у 2009 році вона планувала обмежити повноваження Віктора Януковича, бо розуміла, що "коли Янукович стане президентом самостійно, країну чекає лихо".

Стаття Лещенка базується на документах, котрі зберігалися у покинутій Януковичем резиденції "Межигір’я". У ній наводяться докази того, що Янукович і Тимошенко уклали угоду про співпрацю, де були виписані механізми розподілу влади, проведення конституційної реформи та навіть імпічмент президента Віктора Ющенка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування