Все більше українців вважають, що Україні потрібні вибори до ВР

П'ятниця, 25 квітня 2014, 14:28

68% українців схильні вважати, що країні необхідні позачергові парламентські вибори.

Про це свідчить опитування, проведене під егідою Міжнародного республіканського інституту на початку квітня.

Дослідники підкреслюють, що ще в березні частка людей, які поділяють таку думку, становила 62%, в лютому – всього 13%.

Крім того, значна частка українців готові взяти участь в цих виборах. Якщо лютому-березні їх було 75-76%, то у квітні – 81%.

Бажання до змін головному законодавчому органі України може бути пов'язане з доволі скептичною оцінкою ефективності його роботи. Так, згідно з опитуванням, дії українського парламенту підтримують або радше підтримують 39% опитаних, однак аж 26%, які абсолютно з ними незгодні і 24%, які радше не схвалюють дії Верховної Ради.

В той же час серед лідерів політичних симпатій українців знаходяться партії "Солідарність" Петра Попрошенка та "Батьківщина" Юлії Тимошенко УДАР – їх готові підтримати 16 та 15% відповідно.

На другому місці - УДАР та Партія Регіонів (9 та 8% відповідно). "Свобода", "Радикальна Партія Олега Ляшка" та "Компартія", якби вибори проходили зараз, отримали б 4-5% голосів.

Водночас значна частина опитаних (20%) не визначилися зі своїм фаворитом парламентських перегонів або не стали відповідати на це питання.

Якби парламентські вибори проводилися сьогодні, яку політичну партію Ви б підтримали?

Опитування проводилося соціологічною групою Рейтинг 3-12 квітня у всіх регіонах України крім Криму. У ньому взяли участь 1200 респондентів, похибка не перевищує 2,8%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування