Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові на марш "за єдність" напали люди зі стрічками. Є постраждалі

Неділя, 27 квітня 2014, 18:58

На учасників ходи за єдину Україну у Харкові - вболівальників ФК "Металіст" та "Дніпро" - напали люди з георгіївськими стрічками.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", напад стався недалеко від стадіону "Металіст". Колону закидали камінням, палицями. Деякі очевидці стверджують, що використовувалась вогнепальна зброя. 

В результаті бійки є постраждалі, зокрема, у деяких чоловіків розбиті голови. Швидка допомога забрала поранених.

За даними очевидців, кількість учасників ходи досягало 7 тис. осіб, а на марш ультрас напали проросійські активісти.

Фото @itsector

Під час онлай-трансляції ходи були чутні хлопки, схожі на вибухи, також було видно, що на шляху руху колони щось горить. Пізніше стало відомо, що ультрас розбили машину із символікою сепаратистів, яку побачили на своєму шляху. Активісти кричали "Чемодан, вокзал, Росія!". 

 
 
 

Пізніше стало відомо, що автівка належить лідеру "антиавтомайдану", викладачу вуза Оксані Бервено.

За даними УНІАН, сутички тривали на вул. Плеханівській. Там щонайменше 5 людей лежали на тротуарі та проїжджій частині скривавленими. Для надання допомоги потерпілим прибули кілька карет "швидкої". Також на місці працювали волонтери Червоного Хреста.

До місця події прибули 3 автобуси з бійцями спецпідрозділу міліції. Серед правоохоронців також є постраждалі. Принаймні, у двох з них розбиті обличчя.

Вболівальники з національною українською та футбольною символікою брали участь у ході за єдину Україну. Колона рухалася від пл.Конституції до стадіону, де пройде матч "Металіст" - "Дніпро".

Колону супроводжували працівники міліції. Учасники ходи розгорнули великий прапор України, виконали національний гімн, "Червону руту" і кричалки проти президента РФ Володимира Путіна.

 
 
 
 

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування