Турчинов вимагає звільнити керівників Донецької та Луганської міліції

Вівторок, 29 квітня 2014, 18:56

В. о. президента Олександр Турчинов вимагає терміново звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ Луганської та Донецької областей.

Про це йдеться у заяві, розповсюдженій його прес-службою.

"Події на Сході нашої країни засвідчили бездіяльність, безпорадність, а іноді й злочинну зраду працівників правоохоронних структур в Донецькій та Луганській областях", - вважає Турчинов.

На його думку, "це одна з головних причин низької ефективності та малорезультативності дій українських силових структур по боротьбі із тероризмом".

"Це важко визнавати, але це дійсно так. Переважна більшість силовиків на Сході не здатна виконувати свої обов'язки щодо захисту наших громадян", - заявив в. о. президента.

Він зазначив, що у Донецьку та Луганську вже призначені нові керівники СБУ,  а також проведена повна заміна керівництва спецпідрозділу "Альфа".

"Я також вимагаю від Міністра внутрішніх справ звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ Луганської та Донецької областей", - звернувся Турчинов.

"Будуть звільнені всі представники силових структур на місцях, які не здатні виконувати свої професійні обов'язки. Ті, так звані "правоохоронці", які зрадили Україну та почали співпрацювати з терористами, відповідатимуть перед законом", - додав він.

"Ситуація в Донецькій та Луганській областях показала, що в нас немає іншого виходу, як провести повне оновлення міліції та СБУ на Сході країни", - підкреслив чиновник.

"Ті підрозділи, які без опору здали свої управління терористам, які неспроможні захистити життя та безпеку людей та вжити дієвих заходів, аби зупинити терористичну загрозу, мають бути повністю оновлені", - вважає він.

"Щоб сформувати оновлений та дієвий склад підрозділів МВС та СБУ, нам потрібна допомога українських патріотів, особливо тих, хто проживає на Сході України. У першу чергу це стосується Донецької та Луганської областей", - заявив Турчинов.

"Таке ваше рішення потрібне країні, щоб відновити безпеку громадян та вжити дієвих заходів для припинення терористичної загрози. Це саме той крок, який дозволить нам захистити країну в цей складний час", - додав він.

Турчинов також повідомив, що у центральному апараті МВС та СБУ будуть відкриті "гарячі лінії" для запису добровольців, "а першу чергу, це стосується тих, хто має досвід служби в правоохоронних органах та Збройних Силах України".

"Якщо в цих регіонах силові структури не здатні працювати, ми маємо їх відновити і забезпечити спроможність виконувати завдання із захисту правопорядку. Вірю, що разом ми зможемо захистити країну!", - йдеться у заяві в. о. президента.

Як відомо, заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар заявляла про те, що правоохоронні органи не готові застосовувати зброю проти тих, хто захоплює адмінбудівлі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування