Кремль обіцяє повернути Україні військове майно в Криму

Четвер, 3 квітня 2014, 12:10

Росія обіцяє передати Україні військове майно Збройних Сил України в Криму.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

У ній наголошується, що 2 квітня МЗС направив ноту посольству України в Російській Федерації.

У цій ноті Москва повідомила про набуття чинності 2 квітня Федерального закону "Про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України".

Йдеться про чотири угоди:

Угода між Російською Федерацією і Україною про параметри розділу Чорноморського флоту від 28 травня 1997 року;

Угода між Російською Федерацією і Україною про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року;

Угода між Урядом Російської Федерації та Урядом України про взаєморозрахунки, пов'язані з поділом Чорноморського флоту і перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, від 28 травня 1997 року;

Угода між Російською Федерацією і Україною з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 21 квітня 2010 року.

У згаданій ноті сказано, що "Міністерство розглядає її в якості офіційного акту про припинення дії перерахованих вище міжнародних договорів, передбаченого пунктом 2 статті 67 Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 року".

При цьому в ноті зазначено, що припинення дії договорів не порушує фінансових зобов'язань, що виникли в період їх дії та підлягають погашенню.

МЗС РФ заявив, що готовий шляхом переговорів з Україною вирішити питання, пов'язані з практичними наслідками припинення їхньої дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування