Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кернеса підозрюють у злочинних "зв'язках" і побиттях

Четвер, 3 квітня 2014, 13:25

Мера Харкова Геннадія Кернеса підозрюють у тісних зв'язках зі зловмисниками, його причетність до злочинів проти активістів ще розслідується.  

Про це розповіли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і генпрокурор Олег Махніцький на прес-конференції керівників силових відомств.

"На робочій схемі зазначені суттєві зв'язки персонажів. Одним із таких суттєвих зв'язків є, як не дивно, Кернес Геннадій Адольфович", - сказав Аваков.

"Йому підозра оголошена і він перебуває під запобіжний заходом. Ми подавали клопотання, щоб до нього жорсткіші заходи були застосовані, але суд обрав домашній арешт", - зазначив Махніцький.

"На сьогодні він виконує умови домашнього арешту. І за ним також ведеться жорстке спостереження. У випадку якихось неадекватних його дій із дотримання умов домашнього арешту, до нього будуть застосовані заходи", -  додав генпрокурор.  

На прохання конкретизувати, що мається на увазі під "щільним контактом", Аваков сказав: "Є деякі зв'язки, які цілком очевидні… які підтверджуються й тим, що ви говорите, і іншими життєвими обставинами. У цьому випадку на схемі показано саме такий щільний зв'язок, багаторічний".

"А висновки потрібно робити і громадськості, і слідству, якщо такі підстави є. Слідство веде розслідування по одному з епізодів у кримінальній справі, при якій група людей била декількох євромайданівців – є публічні виступи цих людей, де вони стверджують, що їм завдавалися удари, у тому числі, особисто мером Харкова, і співробітниками охорони і так далі", - зазначив глава МВС.

"У цій справі розбираються, це перебуває під слідством Генеральної прокуратури – МВС до цього прямого відношення не має. За фактом розгляду будуть виноситься висновки. Чи будуть  інші процедури – будемо дивитися", - наголосив Аваков, який був конкурентом Кернеса на виборах мера і давнім його опонентом

Він акцентував: "Чи є пряма участь мера (Кернеса) у цих заходах – будемо дивитися з матеріалів слідства, незалежно від нашого чи громадського ставлення до нього, незалежно від домислів, які пише іноді преса: що громадянин ікс – убивця, який ходить на волі, або негідник".

"Давайте спочатку наведемо докази. Така наша позиція, ми про це домовилися на нараді керівників силових органів: що при всіх обставинах, аби не профанувати процес – презумпція (невинуватості) в основі. Але є факти – і ці факти ми відображаємо: стійкі зв'язки", - сказав Аваков. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...