Захисник: Якби Аваков не написав у Facebook, Бакулін би не знав, що його арештували

Четвер, 3 квітня 2014, 21:43

Колишній голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін би не знав, що є арештованим, якби про це на своїй сторінці в Facebook не написав глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

Про це повідомила захисниця Бакуліна Валентина Теличенко в ефірі "Громадського телебачення".

"(21 березня) до "Нафтогазу" зайшли автоматники ще о першій годині дня - і одразу всім сказали сидіти, де сидиш, не рухатися. Фактично затримали Бакуліна о першій годині", - сказала вона.

"Далі почався обшук, і він (Бакулін) з власної ініціативи надавав документи, які цікавили слідчого. Оскільки вказівка "Сидіти на місці, не рухатися" для українського громадянина звучить не як затримання, а як просто порада правоохоронців. Він навіть не оцінив спочатку, що це є затримання", - додала захисниця.

"Якби міністр внутрішніх справ Аваков не написав на Facebook, що Бакулін арештований в четвертій годині, то ми б не знали, що він арештований ще довший час. (…) Формально зафіксований арешт був лише 18:30 вечора", - зазначила вона.

"Шість годин людина знаходилася фактично під арештом, але це не задокументовано", - підкреслила Теличенко, зазначивши, що у зв’язку з цим і повідомлення про підозру Бакуліну вручили пізніше.

"Він сидів не розуміючи в чому його підозрюють більше доби", - додала вона.

Засідання у справі Бакуліна, за словами Теличенко, почалося о 21.30 і тривало до 5 години ранку в ніч із суботи на неділю.

"Як тільки суд працює вночі (вночі з суботи на неділю – це просто шедевр), ясно, що суд робить якусь нехорошу справу", - сказала захисниця.

Вона також зазначила, що мусять бути вагомі підстави, щоб заарештовувати особу, а не залишити під домашнім арештом чи відпустити під заставу.

"Тримання під вартою – це позбавлення волі, це найжорстокіший засіб запобіжний. Тут взагалі ніякої формальної причини не вказано (щодо обрання запобіжного заходу у вигляді арешту)", - сказала захисниця.

"Взагалі кримінальну справу було порушено ще понад 2 роки тому. Вона була фактова. Якби Бакулін хотів би втекти за ці 2 роки вже кілька разів вже втік, навіть після революції, після Майдану, вже був час втекти", - додала вона.

"Він цього не зробив, він не втік. Якби він хотів знищити якісь докази, повпливати на свідків, за ці 2 роки вже можна було все на світі зробити, якби було таке бажання", - зазначила Теличенко.

Як відомо, Бакуліна затримали 21 березня за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Вранці 23 березня суд прийняв рішення про запобіжний захід, згідно з яким його заарештують або призначать заставу в розмірі 1,5 млрд. грн.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...