КВУ: Дві третини кандидатів у президенти - технічні

П'ятниця, 4 квітня 2014, 13:12

У виборах президента 25 травня бере участь дві третини технічних кандидатів.

Про це сказав голова правління Комітету виборців Олександр Черненко, передає УНІАН.

Черненко нагадав, що ЦВК фактично завершила процес реєстрації кандидатів у президенти, і брати участь у виборах буде 23 людини.

Він зазначив, що це на одного кандидата менше, ніж на виборах у 2004 році, але на п'ять більше, ніж на виборах 2010 року.

На думку Черненка, технічними кандидатами можна вважати всіх, хто за результатами виборів набере менше 1% голосів виборців, а це, за його прогнозами, приблизно 70% кандидатів, тобто дві третини.

"Ми прогнозували, що технічні кандидати будуть, від них нікуди не подінешся", - зазначив Черненко.

Частина таких кандидатів йде на вибори, бо має проблеми з законом, і щоб уникнути відповідальності на час виборів, інші беруть участь у виборах з перспективою на парламентські вибори, зазначив Черненко.

За його словами, ще одна частина кандидатів бере участь у виборах, щоб "займатися елементарним інформаційним кілерством".

"Очевидно, це ж Дарт Вейдер... Ці технології були обкатані на місцевому рівні і це прагнення вийти на національний вибір", - сказав Черненко.

Водночас, на думку Черненка, більшість технічних кандидатів бере участь у виборах, щоб отримати свої квоти у виборчих комісіях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News