Україна попросила Росію допитати генерал-полковника ФСБ

П'ятниця, 4 квітня 2014, 20:14

Міністерство закордонних справ надіслало МЗС Росії ноту з проханням допитати генерал-полковника ФСБ Росії Бєсєду.

Про це повідомила прес-служба українського відомства.

Згідно з інформацією, у ноті було прохання до російської сторони надати інформацію в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, яке проводиться з метою встановлення істинної картини подій, що мали місце в Україні у січні-лютому 2014 року та призвели до масової загибелі і травмування людей.

Зокрема, висловлюється прохання надати інформацію про договірні підстави та замовників з українського боку постачання в Україну вантажів спецзасобів для використання при охороні громадського порядку загальною вагою 2394 кг та 2774 кг, які прибули з Російської Федерації до України рейсами "Чкаловськ – Київ" 21 січня та 24 січня 2014 року відповідно.

Крім того, з метою встановлення істини в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні про численні вбивства громадян України, вчинені під час проведення масових заходів у Києві в період 18-22 лютого 2014 року, МЗС України звернулося з проханням допитати генерал-полковника ФСБ Російської Федерації Бєсєду С.О. про обставини його перебування в Україні з 20 по 21 лютого 2014 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування