Присяжнюка судитимуть за корупцію і розкрадання коштів

Субота, 5 квітня 2014, 10:31

Генеральна прокуратура України порушила проти Миколи Присяжнюка - екс-глави МінАПК в уряді Азарова –кримінальне провадження.

Про це заявили в ГПУ, повідомляє 5 канал.

Його звинувачують у корупції та розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Справу вже передано до суду, її розглядатимуть, щойно чиновник буде затриманий. Нині  він переховується за кордоном. 

Як повідомив  перший заступник генпрокурора Микола Голомша, 4 квітня до суду подано клопотання про обрання Присяжнюку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. 

За словами Голомші, у рамках кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем екс-міністром, встановлено, що він скоїв зловживання становищем при закупівлі Аграрним фондом України 100 тис. тонн цукру-піску за бюджетні гроші, внаслідок чого державі завдано збитків на суму понад 272 млн гривень.

Також Присяжнюку вручено повідомлення про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Як відомо, наприкінці березня у рамках кримінального розслідування розкрадання бюджетних коштів в Мінагрополітики України ГПУ та ГУБОЗ провели обшуки і ряд слідчих дій.

У екс-міністра аграрної політики Присяжнюка було вилучено 286 тис. доларів США, 659 тис. грн, кілька наручних годинників високої вартості відомих світових брендів.

Джерело відео - 5 канал

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування