У Росії визнали, що курортний сезон у Криму зірвано

Понеділок, 7 квітня 2014, 13:32

До початку майбутнього літнього сезону відновити туристичний потік до Криму навряд чи вдасться.

Про заявили в Російському союзі туріндустрії, повідомляє Ехо Москви.

На думку прес-секретаря союзу Ірини Тюріної, основною причиною є транспортна проблема. Авіарейсів, щоб перевезти всіх туристів, у тому числі тих, хто раніше приїжджав на поїздах, не вистачить - для цього необхідно не менше 600 рейсів в тиждень.

Організувати ж таку кількість рейсів представляється малоймовірним. За словами Тюріній, час вже втрачено, продажу у туроператорів йдуть погано.

Раніше російський Мінтранс запропонував спеціальну схему доставки курортників у Криму. Тим, хто не зможе полетіти на літаку, пропонують добиратися до місця відпочинку поїздом, потім автобусом, поромом і знову автобусом. Планується, що пасажири зможуть купити єдиний квиток на всі види транспорту.

В Асоціації туроператорів Росії (АТОР) також повідомили, що російські туристи перестали бронювати путівки на Україну, хоча традиційно в період травневих свят Україна була одним з найбільш популярних напрямків. Про це пише ИТАР-ТАСС.

За словами російських туроператорів, зазвичай Україна займала третє місце за популярністю на травневі свята серед напрямків Росії і країн СНД: туристи їдуть у Київ, Львів, Одесу.

"Враховуючи поточну ситуацію, туроператори прибирають пропозицію по Україні зі свого асортименту, а місце цієї країни в рейтингу займає Білорусь", - повідомили в АТОР.

Як відомо, наприкінці березня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запропонував знизити ціни на авіаквитки до Криму до 7-8 тисяч рублів і нижче, щоб переліт туди був дешевшим, ніж в Туреччину і Болгарію.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування