Кримські сепаратисти вимагають від Європи повернути скіфське золото

Вівторок, 8 квітня 2014, 15:13

Самопроголошена влада Крим погрожує європейським музеям припиненням співпраці, якщо колекцію скіфського золота повернуть в Крим.

Про це заявив голова постійної комісії так званої Держради республіки Крим з питань освіти, науки, у справах молоді та спорту Валерій Косарєв, якого цитує прес-служба Держради.

За його словами, скіфське золото було взяте для виставки в Голландії з музеїв Криму і є надбанням саме Криму.

"Колекція була зібрана на території Республіки Крим і виїхала за кордон з цієї території. Чиїм же ще може бути скіфське золото?", - заявив він.

"Найближчим часом питання про вивезення якихось історичних чи культурних цінностей з території Республіки Крим в європейські країни взагалі буде знято з порядку денного, якщо вона не буде повернена її господарям - чотирьох кримських музеях", - зазначив Депутат.

Рішення про передачу скіфського золота Європі "влада" Криму вважає незаконним і, за словами Косарєва, "буде оскаржувати його у всіх можливих інституціях Європи, до останнього".

Раніше повідомлялося, що російська влада намагається вивезти в Санкт-Петербург в Ермітаж експонати кримських музеїв, які зараз знаходяться на виставках за межами України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування