Тігіпко заявив, що в луганському СБУ – ні заручників, ні росіян

Середа, 9 квітня 2014, 11:39

Депутат і кандидат у президенти Сергій Тігіпко заявляє, що в захопленій проросійськими силами будівлі обласного управління СБУ в Луганську немає заручників.

"Те, що там є заручники, - брехня", - заявив він на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

Депутат розповів, що відвідав Луганськ у ніч із 8 на 9 квітня і вів близько 2 годин переговори з тими людьми, які захопили будівлю.

Тігіпко спростував, що будівлю захопили громадяни Росії: "Усі розмови, що там присутні росіяни, це вигадка, там жителі Луганської області".

На його думку, будівлю захопили добровольці, які не збираються йти з неї до виконання їхніх вимог.

Водночас Тігіпко повідомив, що список вимог на даний момент розробляється активістами й вони планують оголосити їх силовикам незабаром.

Також він сказав, що захопннки будівлі суворо дотримуються дисципліни, "сухого закону", вони добре підготовлені й озброєні.

Тігіпко обурений діями влади з урегулювання кризи у південно-східних областях України. "Влада не чує вимог південно-сходу, їх звинувачують у сепаратизмі, але це звичайні люди, до яких не прислухаються", - заявив він.

"Я побачив досить конструктивну позицію тих людей, які тут перебувають. Вони зараз сформулюють свої вимоги, своє бачення подальшого розвитку країни. Жодна допомога політиків їм не потрібна. Вони почали переговори з владою. Мені здається, що це найголовніше", - сказав кандидат у президенти.

За словами Тігіпка, "коли вимоги цих людей будуть сформульовані, і вони доведуть їх до влади, ми як політики включимося для того, щоб ці питання допомогти вирішити".

"Сьогодні всім ясно, що між заходом і південним сходом України є певна напруга й делегувати когось, щоб когось заспокоїти, не треба. Усе матиме зворотний ефект. Сьогодні тут наелектризована ситуація", - заявив він.

Тігіпко зазначив, що в Луганському СБУ перебувають "дуже підготовлені люди й багато зброї". Він вважає, що у мировій угоді має бути окреслена "амністія".

Він додав, що зараз у будівлі СБУ перебуває позафракційний депутат ВР Сергій Дунаєв, який намагається не допустити силових протистоянь.

Раніше з'явилося відео, як Тігіпко виходить із будівлі луганського СБУ після переговорів.

Як повідомляє кореспондент 0642, декілька автоматників у масках вивели його "коридором", за ним побігла обурена юрба. Вони говорили: "Куди з ним пішли наші бійці?", "На нашому майдані Тігіпко піаритися не буде".


Video streaming by Ustream

Після того, як автоматники довели Тігіпка до бібліотеки Горького, він потис головному руку й сказав: "Ну все, тримайтеся тут". Після того частина автоматників пішли назад, а частина проїхала за Тігіпком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News