Добкін спокушає виборців поверненням російського ТБ, але він за унітарність

Середа, 9 квітня 2014, 12:44

Кандидат у президенти від Партії регіонів Михайло Добкін збирається подати позов про відновлення мовлення російських телеканалів в Україні.

"Я не можу собі уявити більшої дурості, ніж припинення трансляції російських телеканалів на території України", - заявив він на зустрічі з мешканцями Харкова та Харківської області, повідомляє Партія регіонів у Харківській області.

"Російські телеканали, які транслюються через супутник по всьому світу – у Німеччині, Польщі, Франції, США – закриті в Україні. Але ж російські телеканали – це не тільки новинні блоки, це ще й безліч високоякісних фільмів і серіалів, які подобаються людям", - поскаржився Добкін.

"Фактично, у людей відібрали право дивитися те, що вони хочуть. Разом із товаришами з Партії регіонів ми подамо колективний позов про скасування цього рішення", - пообіцяв він.

Добкін також заявив, що потрібно "покласти край" тій моделі керування країною, якою користується нинішня влада:

"Я не думаю, що модель, яку обрали нинішні керівники України, найбільш вдала для країни. Я бачу, як захоплюють будівлі, роздирають на частини наші території. За великим рахунком, це шлях у нікуди. Цьому потрібно покласти край, тому що ні економіка, ні люди довго це терпіти не зможуть".

"Я не розумію, як можна сьогодні ухвалювати антикризовий пакет законів, у якому вся відповідальність за стан економіки перекладаються на родини простих людей. Я не розумію, як можна сьогодні піднімати податки для бізнесу", - сказав він.

"У всіх країнах, які потрапляють у складні економічні ситуації, існує неписане правило: податки для бізнесу знижують, але адмініструють і збирають із усіх: і з багатих, і з бідних, і з великого, і з малого бізнесу", - заявив "регіонал".

За словами Добкіна, після виборів – спочатку президентських, потім парламентських - буде сформовано новий уряд, який буде наводити лад.

Він пообіцяв заборонити перевірки бізнесу правоохоронними органами, а також дати "бюджетну автономію" регіонам.

"Я йду за владою, щоб передати її на місця. Я визначив для себе 3 головних кроки, які необхідно реалізувати. По-перше, при збереженні унітарної форми державного устрою необхідно закріпити право територіальних громад регіонів обирати собі керівників. Тоді зміниться міра відповідальності керівників перед людьми. Виборність керівників – це, насамперед, контроль і відповідальність перед територіальною громадою", - сказав Добкін.

"Кого б ми не обрали, без бюджетної самостійності регіонів проблем не вирішити. Якщо податки будуть і далі забирати в Київ, ні доріг, ні нових лікарень, дитячих садків не буде", - додав кандидат у президенти.

Третім кроком, на його думку, має стати право територіальних громад на самостійну гуманітарну політику. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування