Терористів на Схід України набирають по всій Росії - джерело

Субота, 10 травня 2014, 09:38

Протягом двох останніх тижнів у терористичних формуваннях на сході України спостерігається заміна військовослужбовців спецназу розвідки РФ на найманців, що прибувають з Росії.

Про це повідомив керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук.

За його даними, насамперед, це військовослужбовці запасу, які мають досвід служби в російському спецназі і досвід участі в бойових діях (зокрема, на Кавказі).

"Набір таких досить професійно підготовлених найманців російська влада проводить практично по всій території РФ. Навіть в Хабаровському краї Росії протягом останніх 3 тижнів до місцевих військкомати викликаються військовослужбовці запасу, що служили в спецназі ГРУ, де їм пропонується за хорошу плату поїхати в Україну для участі в терористичній діяльності", - написав він.

За даними Тимчука, найбільш активно подібна робота ведеться в Південному федеральному окрузі РФ.

"Одночасно йде потужний процес перекидання з території Росії зброї для терористичних груп на Донбасі", - зазначає керівник центру.

Крім того, він повідомив, що припинення діяльності підприємств і різке зростання безробіття на Донбасі провокує участь місцевих жителів у акціях терористів за гроші.

Тимчук також констатує, що наразі залишаються великі питання до місцевої міліції.

"На жаль, в більшій своїй частині місцеві правоохоронці - саботажники і зрадники, що живуть за рахунок народу, інтереси якого вони абсолютно відкрито зраджують", - пише він.

Дані "правоохоронці" є серйозним ресурсом для екстремістських сил, - стверджує Тимчук.

"У разі продовження служби в лавах МВС України ці зрадники являють собою величезну загрозу для інтересів країни. Разом з тим, у разі їх масового звільнення ми прогнозуємо моментальне поповнення цими зрадниками терористичних угруповань", - підсумував керівник центру.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування