Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПА ОБСЄ закликала скасувати "абсурдні референдуми" на Сході України

Субота, 10 травня 2014, 21:00

Голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Ранко Крівокапіч закликав сепаратистів у Донецькій і Луганській областях скасувати заплановані "референдуми" із самоврядування, заплановані на 11 травня.

Про це йдеться у заяві ПА ОБСЄ.

"Ідея про те, що вільне і справедливе голосування може відбутися на цих так званих референдумах, абсурдна", - йдеться у заяві.

Крівокапіч наполягає, що ці референдуми повністю нелегітимні в очах міжнародного співтовариства.

Крім того, він підкреслив, що проходитимуть вони "на тлі атмосферу страху, насильства і беззаконня, що утримає багатьох від відвідин виборчих дільниць".

 "Я закликаю фактичну владу в Донецькій і Луганській областях скасувати ці знущання над  голосуванням. Всі в Україні повинні замість цього мають зосередитися на тому, щоб їхні голоси були почуті 25 травня, коли країна обиратиме нового президента", сказав Кривокапіч.

Як відомо, у Донецькій і Луганській областях проросійські сепаратисти, які назвали себе "місцевою владою", збираються провести 11 травня незаконний референдум про статус регіону та подальшу федералізацію.

Харківська область від таких планів відмовилася напередодні.

Самопроголошений "луганський губернатор" Валерій Болотов заявив, що на "референдумі" будуть присутні спостерігачі з Канади та місія ОБСЄ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування