Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони: Зброю терористи Донбаса отримують з-за кордону

Субота, 10 травня 2014, 23:30

Зброя, яку  використовують проросійські терористи на Донеччині, завезена в Україну з-за кордону.

Про це йдеться у заяві Міноборони, повідомляє 5 канал.

"2 травня, близько 18.00 години один із блокпостів, що у північно-східній околиці Слов’янська та в ніч з 4 на 5 травня на інший блокпост, що у північно-західній околиці Слов’янська були обстріляні сепаратистами. Злочинці використовували стрілецьку зброю та реактивні протитанкові гранати. На місці ведення стрільби терористами поблизу кожного блокпоста були знайдені використані контейнери-пускові установки РПГ-26 по одній одиниці." – зазначили у Міноборони.

За попередніми результатами експертних досліджень, що їх наводять в Міноборони, враховуючи номери РПГ-26 (254-1-93, де 254 – завод виробник, 1 – номер партії, 93 – рік випуску), встановлено, що на обліку в Збройних Силах України РПГ-26 1993 року випуску не перебувають.

Також в Міноборни наголошують, що "реактивні протитанкові гранати РПГ-26 за допомогою яких останнім часом здійснено обстріли терористами об’єктів, де несуть службу українські військовослужбовці в зоні проведення антитерористичної операції, завезені в Україну з-за кордону."

РПГ-26 "Аглень" (індекс ГРАУ – 6Г19) реактивна протитанкова граната, розроблена в НВО "Базальт" на заміну РПГ-22 "Нетто", для підвищення бойових можливостей механізованих та повітряно – десантних підрозділів.

''У 1985 році була прийнята на озброєння Радянської Армії'' ,- заявили у відомстві.

В РПГ-26 була реалізована можливість зворотного переведення з бойового в похідний стан. Крім того збільшена бронебійність, початкова швидкість та зменшений час переведення в бойовий стан.

Склопластиковий контейнер – пускова установка РПГ-26 – виконаний по однотрубній схемі, без використання насадок та інших систем подовження ствола. Металеві відкидні кришки були замінені гумовими з роз’ємними пелюстковими мембранами, що дозволило здійснювати постріл без попереднього відкриття кришки.

Калібр РПГ-26 "Аглень" - 73 мм, довжина – 770 мм, вага – 2,9 кг, початкова швидкість гранати 144 м, дальність прямого пострілу по цілі висотою 2 м – 170 м, ефективність стрільби по рухомій бронетехніці – 150 м, здатність до пробивання броні – до 220 мм.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування