Сепаратисти на Донбасі влаштували показушний аншлаг на "липовий" референдум

Неділя, 11 травня 2014, 15:29

Російські ЗМІ публікують фото і відео з "величезними чергами бажаючих віддати свій голос за ДНР'', однак черги бажаючих – штучно створена "картинка":  організатори "референдуму" відкрили набагато менше виборчих дільниць, ніж потрібно. 

Так, за даними Центрвиборчому та офіційного державного реєстру виборців, загальна кількість виборців на Донеччині та Луганщині - 5,149 млн. осіб.

У Донецькій області проживає 3,35 мільйона виборців. Область поділена на 21 виборчий округ де мають працювати 2425 виборчих дільниць. Зокрема у Донецьку зареєстровано 706 тисяч виборців, для яких має працювати 371 дільниця.

У чотирьох районах Маріуполя проживає майже 344 тисячі виборців, які голосують на 213 дільницях.

У Луганській області зареєстровано 1,8 мільйона виборців, майже 370 тисяч з яких проживають у самому Луганську. В області діють 11 округів та 1437 виборчих дільниць, 205 із яких – у самому Луганську.

Разом з тим напередодні представники самопроголошеної ''Донецької народної республіки'' заявляли про те, що  для голосування на ''референдумі'' відкриють на Донбасі 1527 дільниць.

Насправді ж 11 травня з'язсувалося, що кількість їх набагато менша.

Так, у Донецьку в районі, де проживає 200 тис. мешканців  і має працювати близько 80 дільниць, відкрито в десятки разів менше – менше десяти. Ситуація у Маріуполі - аналогічна: замість 100 дільниць працює лише 4. 

При цьому, як повідомляє місцеве видання "Остров", масової активності в середині дня в Донецьку на дільницях "референдуму" не спостерігалося.

Невелика черга була біля  "другої спеціальної виборчої дільниці " в наметі на Жовтневій площі перед захопленою Донецькою ОДА.

''На площі Леніна дуже мало людей і немає виборчої дільниці. Дві людини сидить у наметах біля пам'ятника. На питання, де найближча дільниця, відсилають у Ворошиловський райвиконком. У кількох виборчих дільницях у Ворошиловському та Київському районах станом на 13:00 не зафіксовано черг", - зазначає видання.

Крім того відомо, до у низці міст Донецької області місцева влада відмовилася надавати сепаратистам приміщення для організації виборчих дільниць.

При цьому журналісти фіксують випадки, коли ''дільниці'' відкривали просто біля ринків, поставивши палатку, і голосування там відбувалося з порушенням усіх процедур, просто шляхом заповнення бланку, без документів. 

Як відомо, "бюлетені" для голосування на сепаратистський опитуваннях не містять жодних засобів захисту і їх роздавали у містах уже з четверга.

На ділянках, де проходить голосування на псевдореферендумах,можна проголосувати за кількох осіб відразу.

ЦВК та СБУ закрили доступ до даних реєстру виборців на Донбасі уже кілька тижнів тому, тож звідки у сепаратистів дані про виборців, їхні списки цілком не відомо.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...