Сепаратисти: Після референдуму в статусі Донецької області не зміниться нічого

Неділя, 11 травня 2014, 18:28

Лідер сепаратистів Роман Лягін, що відповідає за підрахунок голосів, заявив, що так званий референдум має вирішити питання лише про право регіону на самовизначення.

За його словами, подальша доля області - чи залишатися їй в складі України, увійти до складу РФ або зберегти незалежність, буде вирішена пізніше, заявив він на прес -конференції, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми боремося за право на самовизначення, яке нам гарантовано 5-ю статтею Конституції України, Європейською хартією про місцеве самоврядування, Конвенцією ООН і незліченною кількістю міжнародних документів", - заявив Лягін.

"Ми хочемо всього лише заявити про наше право на самовизначення. Тобто в статусі Донецької області після оголошення підсумків референдуму не зміниться абсолютно нічого: ми не перестанемо бути частиною України, ми не станемо частиною Росії, а всього лише заявимо світу, що ми хочемо змін" , - сказав Лягін .

"Ми хочемо бути почутими, ми хочемо вирішувати долю свого регіону самі", - додав він.

"Ми маємо можливість вибирати з безлічі варіантів в майбутньому: можливо, ми залишимося частиною держави Україна, унітарної або федеративної, можливо, ми станемо частиною Росії. Можливо, ми станемо незалежною державою, або станемо державою в конфедеративних відносинах".

"Ми всього лише боремося за право на самовизначення. Я не сумніваюся , що абсолютна більшість виборців розуміють , за що вони голосують", - вважає він.

У той же час так званий член президії ради ДНР Борис Литвинов визнав, що під час підготовки сепаратистського референдуму, був використаний грошовий ресурс, який готувався до президентських виборів.

Крім того він заявив, що так звана "Донецька народна республіка" не перешкоджатиме жителям Донеччини брати участь у президентських виборах 25 травня, переда Укрінформ.

"Ми не зупинятимемо тих, хто прийде на президентські вибори 25 травня", - заявив Литвинов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...