Польща: "Референдуми" в Україні поглиблять напруження у Східній Європі

Неділя, 11 травня 2014, 19:06

Польща визнає територіальну цілісність України і оскаржує результати так званого "референдуму", який проводяться 11 травня в Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться у заяві офіційного представника МЗС Польщі Марціна Войцеховського.

"Референдум організовано незаконною озброєною сепаратистською групою всупереч вимогам міжнародного права, Конституції та законам України", - йдеться у заяві.

У МЗС Польщі вважають, що "референдум" сприятиме подальшому поглибленню і так напруженої ситуації в Україні та Східній Європі.  

Польща підтримує пошук мирного вирішення конфлікту в Україні і надані зусилля в цьому відношенні з боку міжнародних організацій, зокрема Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), - зазначено у документі.

"Рішення конфлікту і національного діалогу має відбуватися, однак, в рамках існуючого правового порядку в Україні", - говорять польські дипломати.

"Ми підтримуємо зусилля влади в Києві, спрямовані на розробку та реалізацію реформи з децентралізації", - сказано у повідомленні.

У МЗС Польщі вважають, що це сприятиме національному примиренню і деескалації напруженості в Україні.

Як відомо, 11 травня в Донецькій і Луганській областях проросійські сепаратисти проводять так званий "референдум" про статус регіону.

Такі опитування не визнаються центральною владою. Крім того, про невизнання результатів "референдуму" заявили ОБСЄ, США, Німеччина і Франція.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування