ЄС вводить санкції проти кримських компаній, конфіскованих в України

Понеділок, 12 травня 2014, 16:47

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ запровадила санкції проти компаній у Криму, які були конфісковані в України після анексії півострова Росією.

Про це йдеться у висновках Ради ЄС, оприлюднених після засідання за участю глав дипломатій 28 країн-членів, передає УНІАН.

"В світлі недавніх подій і за відсутності кроків щодо деескалації, Рада вирішила розширити критерії щодо осіб та компаній, на які поширюються заборона на в'їзд та замороження активів", - йдеться у висновках.

Це стосується осіб, відповідальних за активну підтримку дій чи політики, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України чи стабільність або безпеку в Україні, чи перешкоджають роботі міжнародних організацій в Україні".

"...це стосується дій щодо юридичних осіб, підприємств чи установ у Криму чи Севастополі, чиї права власності були передані у суперечності з українським законодавством, чи юридичних осіб, підприємств або установ, які отримали зиск під передання прав власності", - йдеться в пункті 9 висновків.

Як повідомлялося, раніше Міністри закордонних справ ЄС розширили список осіб, які підпадуть під санкції у зв'язку з кризою в Україні, ще на 13 осіб та дві компанії.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News