Попова і Сівковича хочуть звільнити від покарання за розгін Майдану

Вівторок, 13 травня 2014, 06:59

Печерський райсуд Києва розгляне клопотання про звільнення Олександра Попова та Володимира Сівковича від кримінальної відповідальності за силовий розгін Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року.

Відповідне клопотання подав від Генеральної прокуратури заступник начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях ГПУ Дмитро Борзих.

Звільнити від покарання Попова і Сівковича пропонують на підставі закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" від 19 грудня 2013 року та аналогічного закону від 16 січня 2014 року.

Засідання Печерського районного суду Києва за клопотанням щодо екс-голови Київської міської держадміністрації Попова та колишнього заступника секретаря РНБО Сівковича призначено на 14:15 вівторка, 13 травня, у кабінеті №311.

З Сівковича та Попова хочуть зняти відповідальність за розгін Майдану – документ групи "30-го листопада"

Як відомо, справу проти Попова і Сівковича, а також проти екс-керівництва київської міліції, порушили ще за попередньої влади як проти винуватців силового розгону в ніч на 30 листопада 2013 року молоді, яка мітингувала на Майдані Незалежності у Києві проти відмови підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Цей жорстокий розгін дав поштовх тривалому протистоянню народу проти влади Віктора Януковича та його команди, яке завершилося численними жертвами та усуненням попередньої влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News