ЗМІ: Біженців з Донбасу поселили в Межигір'ї

Вівторок, 13 травня 2014, 10:35

Перших біженців, які приїхали до Києва зі східних регіонів України, вирішили прихистити в президентській резиденції в Межигір'ї.

Про це повідомляє газета "Сегодня".

Як пише видання, десяток переселенців з Луганська, Донецька і Краматорська і близько 20 кримчан розселили в двоповерховому будинку, де раніше жила наближена прислуга Януковича.

"Ми тимчасово виділили їм будинок для прислуги Януковича. Його побудували якраз перед втечею екс-гаранта, так що в будинку навіть ще толком не встиг ніхто пожити", - розповів комендант "Межигір'я"Денис Тарахкотелік.

Як розповіла член координаційної ради Майдану Гаіде Різаєва, спочатку переселенців хотіли поселити в будинку екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

"Ми спочатку вирішили поселити біженців в будинку екс-прокурора Пшонки, але вже наступного дня туди нагрянула самооборона Майдану, і біженців разом з речами з будинку винесли", - розповіла вона.

Живуть біженці в кімнатах по дві людини. Тут є всі зручності - душ, туалет і навіть міні-кухня з газовою плитою.

Їжу (сніданки та обіди) приносять з їдальні, де харчуються волонтери та працівники "Межигір'я".

"На умови гріх скаржитися! У шафах навіть була нова постільна білизна, подушки, ковдри. Апартаменти - як у чотиризірковому готелі, а годують просто "на забій". Вчора давали макарони по-флотськи, сьогодні - картопля з м'ясом", - розповів один з біженців із Макіївки.

"Але вдома все одно краще... Виїхати довелося через погрози, адже я підтримував Майдан. Коли приїхав до Києва, спочатку знімав недороге житло, потім довелося перебратися на Майдан, а тепер ось у "Межигір'ї" поселили", - поділився він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...