Росіяни бачать Україну через призму російського телебачення

Вівторок, 13 травня 2014, 14:05

Переважна більшість росіян, 94%, отримують інформацію про події в Україні з телебачення.

Про це свідчить опитування, проведене російської дослідницькою організацією Левада центр.

У той же час лише 21% опитаних дізнаються про ситуацію в сусідній країні від друзів, рідних і сусідів. Інтернет-видання для цього використовують 16% росіян, 12% - радіо, 9% - соціальні мережі, 9% - газети.

Водночас росіяни більше вірять російським ЗМІ, ніж закордонним. Так, лише 12% опитаних вважають, що іноземні медіа об'єктивно відображають ситуацію в Україні, а 66% впевнені, що вони роблять це не дуже або й зовсім необ'єктивно.

У той же час відносно об'єктивними російські ЗМІ вважають 70% опитаних. Більше того, у квітні у порівнянні з березнем кількість таких людей зросла на 7%.

Як відомо, українські журналісти, активісти та чиновники неодноразово наводили докази того, що саме російські ЗМІ висвітлюють ситуацію в Україні однобічно, часто спотворюючи і навіть вигадуючи деякі факти, сприяючи створенню в медіа картинки, що збігається з тезами Кремля.

В кінці квітня двох журналістів одіозного телеканалу LifeNews навіть вирішили депортувати з України. Влада заявили, що їх "перебування на території України загрожує її цілісності та безпеці". Раніше російський пропагандист, ведучий телеканалу "Росія 1" Дмитро Кисельов був занесений в санкційний список Євросоюзу.

Опитування проведено 25-28 квітня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1602 людини у віці 18 років і старше в 130 населених пунктах 45 регіонів країни. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News