У Росії створені війська інформаційних операцій - ЗМІ

Вівторок, 13 травня 2014, 14:56

Війська інформаційних операцій сформовані у Збройних силах Росії.

Їхнє головне призначення - захист російських військових систем управління й зв'язку від кібертероризму та надійне закриття інформації, яка йде по них, від імовірного супротивника, повідомило ИТАР-ТАСС джерело в Міноборони РФ.

"Пропозиція про створення такої структури, призначеної для кібернетичного й інформаційного протиборства з імовірним супротивником, перебувала в розробці не один рік", - сказав співрозмовник.

"Торішні викриття екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом глобального електронного стеження з боку АНБ США лише прискорили процес ухвалення рішення", - зазначив він.

За словами джерела, до складу військ інформаційних операцій увійдуть частини й підрозділи у військових округах і на флотах, укомплектовані висококваліфікованими фахівцями: математиками, програмістами, інженерами, криптографами, зв'язківцями, офіцерами радіоелектронної боротьби, перекладачами й іншими.

"Керівником нової структури призначено воєначальника у генеральському званні", - додав співрозмовник російського агентства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування