Перший анонсований владою "круглий стіл" відбудеться у середу

Вівторок, 13 травня 2014, 15:27

14 травня о 16:30 у Верховній Раді України відбудеться Перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Про ініціативу проведення таких круглих столів оголосили йшлося у заяві в.о. президента України, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова і прем’єр-міністра України Арсеній Яценюка.

Як повідомляється, метою таких заходів є "формування національного консенсусу з ключових для українського суспільства проблем".

"Напрацьовані пропозиції за участю всіх політичних сил будуть імплементовані Верховною Радою України, у тому числі через механізми внесення змін до Конституції та законодавства України", - йдеться в повідомленні.

До участі у роботі круглого столу запрошені президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та урядовці, народні депутати України, кандидати у Президенти України, керівники обласних адміністрацій та голови обласних рад, представники органів місцевого самоврядування, науковці, представники релігійних організацій, бізнес-кіл, громадських та міжнародних організацій, громадські діячі.

Як відомо, формат круглих столів, у тому числі за участі попередніх президентів України, вже намагалися використати для стабілізації ситуації в Україні.

Зокрема 11 грудня минулого року відбулася зустріч екс-президента Віктора Януковича та трьох попередніх Президентів України Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка. Однак в кінці кінців такі зустрічі не допомогли переконати Януковича та його оточення змінити свій курс та запобігти подальшій ескалації протистояння.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування