Дебальцеве взяли під контроль донські "козаки"

Середа, 14 травня 2014, 14:17

Із 13 травня Дебальцеве Донецької області "охороняють" донські козаки.

Як повідомляє "Дебальцеве-online", у вівторок "на прохання жителів Дебальцеве в місто увійшли козаки Всевеликого Війська Донського".

"Їхнє перебування обумовлене наданням допомоги у підтримці правопорядку, профілактиці злочинів і правопорушень, захисту жителів у зв'язку з нестабільною ситуацією в Україні", - говориться в повідомленні.

Отаман Микола Козіцин уже зустрівся з міським головою Володимиром Проценком, депутатом міської ради Сергієм Коноваловим, начальником міськвідділку міліції Владиславом Мрихіним, козаками й іншими жителями міста.

За його словами, уже "створена структура спільної охорони для захисту спокою дебальчан".

"Такий захист дебальчани сприйняли з захватом, тим більше, що козаки негласно, хоча в деяких місцях вони й були помічені, забезпечили стабільність і порядок у Дебальцеве під час проведення референдуму 11 травня", - додає ресурс.

"Козаки розквартировані, а над виконкомом міської ради, поруч із прапором Донецької Народної Республіки, піднято триколор Великого Війська Донського. Як наголосив отаман, – як символ заступництва й захисту міста", - говориться в повідомленні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...