Путін обіцяє золоті гори кримським тарам, про заборону їхніх акцій промовчав

П'ятниця, 16 травня 2014, 14:27

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що не можна допустити, щоб кримськотатарський народ став розмінною монетою у суперечках між Києвом і Москвою.

Про це він заявив на зустрічі із представниками кримських татар.

"Є один момент, на який я маю обов'язково звернути вашу увагу. Ми готові, і федеральні органі влади, і регіональні органі влади, і місцеві, ми готові працювати з усіма людьми, які щиро, я хочу це підкреслити, прагнуть того, щоб людям стало жити краще на їхній землі", - заявив Путін.

"Але, у жодному разі, ніхто, усі ми не можемо допустити, щоб кримськотатарський народ став розмінною монетою в якихось суперечках, у тому числі й міждержавних спорах, особливо, у якихось спорах, скажімо між Росією й Україною", - додав він.

Путін підкреслив, що ці люди й так настраждались за попередні десятиліття й зараз "вштовхувати їх у якісь спірні питання абсолютно неприпустимо".

На думку Путіна, усім необхідно усвідомити, "що інтереси кримських татар сьогодні пов'язані з Росією". " Не можна захищати інтереси інших, третіх держав, використовуючи кримськотатарський фактор", - підкреслив Путін. На його думку, це піде тільки на шкоду народу.

З іншої сторони президент запевнив, що Росія зробить усе, для того, щоб люди відчули себе повноцінними господарями своєї землі. "Безумовно, ми не зможемо зробити це ефективно без самих кримських татар, без тих людей, які зацікавлені в розвитку цих територій, без підтримки громадян, які там проживають", - склав Путін.

"До речі кажучи, це стосується не тільки кримських татар, це стосується представників усіх національностей, які поживають у Криму. Це й росіян стосується, це стосується українців, це стосується інших репресованих народів: греків, болгар, німців".

Він також торкнувся питання оформлення власності, у тому числі земельних ділянок.

"Я вважаюся, що вся ця робота має бути реалізована, і по-іншому бути не може, разом з республіканською владою", - відзначив Путін.

"І вся робота з економічної реабілітації, назвемо це такими словами, буде проходити на базі прийнятій урядом Російської Федерації федеральної цільової програми по розвитку Криму", - повідомив Путін.

Він зазначив, що частина, пов'язана з підтримкою кримськотатарського народу повинна бути істотною й конкретною.

При цьому Путін не сказав ані слова про те, що кримська псевдовлада заборонила кримським татарам провести мітинг у день пам'яті про депортацію кримськотатарського народу із Криму. 

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News