Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Маріупольців попереджають, що їхній порт може закритися через ДНР

П'ятниця, 16 травня 2014, 16:08

Маріупольський порт може опинитися під загрозою ліквідації у випадку відділення від України Донецької області в якості так званої "Донецької народної республіки".

Таке припущення робить місцевий сайт 0629, аналізуючи ситуацію з портами в кримських Феодосії та Євпаторії.

"У порти, розташовані на невизнаних територіях, не заходять іноземні судна. Маріупольський порт у складі Донецької народної республіки може спіткати доля портів Феодосії та Євпаторії", - зазначає видання.

ДП "Феодосійський морський торговельний порт" і ДП "Євпаторійський морський порт" на даний час проходять процедуру ліквідації.

Як повідомляє група "Інформаційний спротив", це пов'язано, насамперед, із тим, що після анексії Криму припинили перевалку нафтопродуктів, металопрокату, глини, піску, товарів народного споживання. В основному ці вантажі йшли з Туреччини.

"На сьогодні в рамках роботи Феодосійського морського торговельного порту функціонує лише один морський пором "Посейдон Експрес", який доставляє на півострів контейнери з промисловими й продтоварами з порту "Новоросійськ" (РФ)", - зазначає Дмитро Тимчук.

"На сьогодні у зв'язку з відсутністю товарообігу заробітна плата працівникам цих підприємства виплачується за рахунок коштів, зекономлених ними у 2013 році, яких вистачить максимум на один місяць", - додає він.

"У зв'язку з закриттям цих портів без роботи залишиться понад 1000 людей. Також припинення роботи портів серйозно позначиться на надходження в місцеві бюджети", - зазначає Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування