У Луганську зник ще один журналіст

Субота, 17 травня 2014, 13:15

У Луганську зник журналіст тижневика "Неделя плюс" Володимир Старцев.

Як повідомили в ефірі 5 каналу, він вийшов з будинку друзів, але додому так і не повернувся.

Телефони Старцева не відповідають. Колеги пов’язують зникнення Старцева із професійною діяльністю. За їхніми словами, журналіста вже шукає міліція.

Володимир Старцев

"Вінробив регулярно репортажі нам з-під захопленого сепаратистами управління СБУ. Репортажі були об'єктивними, тому у нас є підстави вважати, що його зникнення могло бути пов'язано з його професійною діяльністю", - зазначила редактор тижневика "Неделя плюс" Оксана Сабордіна. 

Як відомо, раніше Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей заявила, що на Сході України істотно погіршився клімат для роботи медіа, а 23 представників ЗМІ були викрадені.

"Журналісти, блогери та інші працівники засобів масової інформації, що постійно працюють у регіоні або відвідують його, стикаються зі зростаючими за грозами та актами залякування, такими як викрадення та незаконне затримання озброєними групами", - йдеться у звіті.

Також представникам ООН відомо, що "на контрольно-пропускних пунктах у Слов`янську є списки журналістів та інших осіб, яких шукає озброєна група, з фотографіями та особистими даними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News