На "круглому столі" в Харкові склали меморандум миру та злагоди. Готують третій

Субота, 17 травня 2014, 20:10

Учасники круглого столу національної єдності у Харкові запропонували розглянути у Верховній Раді проект "Меморандум миру та злагоди".

Як повідомляє 5 канал, у документі йдеться про те, що всі сторони конфлікту мають ''протягнути один одному руки та відмовитися від радикальних дій''.

Також у меморандумі пропонують висловити підтримку Женевських домовленостей, засудити протиправне застосування зброї і насильство, які привели до масових убивств людей та інших злочинів проти людства.

Ще одна пропозиція – гарантувати проведення конституційної реформи, в основу якої буде покладена децентралізація державної влади, позаблоковий статус України.

Також у документі планують записати, що участь у будь-яких економічних, політичних міждержавних союзах приймається виключно за результатами всенародного референдуму.

Третій український круглий стіл національної єдності ймовірно відбудеться 21 травня у Черкасах.

Про це повідомив перший президент України Леонід Кравчук.

"Я думаю, що це буде в середу в Черкасах", - зазначив Кравчук після закінчення другого круглого столу.

За його словами, учасники круглого столу ''обговорили низку документів, зокрема зміну Конституції і децентралізацію влади, а також Меморандум миру та злагоди, запропонований нардепом Вадимом Новинським''.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування