Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримських татар залякують військовими вертольотами

Неділя, 18 травня 2014, 10:07

18 травня з 8 ранку над Бахчисараєм, Сімферополем і прилеглими селищами, де проживають кримські татари, курсують військові вертольоти.

У цей день, кримські татари відзначають 70-ту річницю депортації, однак місцева влада заборонила їм проводити траурні мітинги.

У неділю вранці в Бахчисараї під час проведення траурного мітингу на площі ім. Леніна над головами мирних жителів почали кружляти два військові вертольоти.

Вони літали дуже низько протягом усього траурного заходу, заглушаючи виступи.

 Фото Крым.Реалии

Як повідомляє кореспондент Крим.Реаліі, вшанувати пам'ять депортованих співвітчизників зібралися жителі Бахчисарая і Бахчисарайського району, серед них багато дітей і літніх людей, свідків депортації.

Коли вертольоти з'явилися в небі, присутні почали скандувати: "Мустафа!" , а також "Міллет! Ватан! Кирим! " ( Народ! Батьківщина! Крим!).

16 травня кримська "влада" заборонила проведення будь-яких масових акцій в Криму до 6 червня у зв'язку з "ситуацією на Південному Сході".

17 травня Меджліс кримськотатарського народу ухвалив рішення перенести запланований траурні мітинг з центральної площі Леніна в інше місце.

Центр Сімферополя заблокований російський ОМОНом, який 17 травня проводив на площі Леніна начання.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування