Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У центр Сімферополя зігнали автозаки та ОМОН, рух перекрито

Неділя, 18 травня 2014, 11:15

Прокремлівська влада в день траурних заходів до річниці депортації кримськотатарського народу зігнала у центр Сімферополя до площі Леніна та прилеглих вулиць автозаки та ОМОН, рух транспорту перекрито, прохід заборонено.

Про це повідомляють очевидці з місця подій.

Разом з тим над центром Сімферополя періодично пролітають вертольоти.

Представники силовиків на питання, до якого часу центральну площу міста буде очеплено, відповісти не змогли та порадили "звертатися до начальства".

Разом з тим місцеві мешканці на питання журналістів, чи вони схвалюють такі заходи "безпеки" у центрі Сімферополя з боку влади, відповідають схвально, зауважуючи, що "кримські татари - миролюбний народ, але ми очікуємо провокацій".

Як повідомили у ході прямої трансляції з Сімферополя журналісти, наразі до Ак-Мечеті у Сімферополі, де запланований на 13:00 траурний мітинг, збираються люди. Незважаючи на дощ, люди пішки прямують вздовж дороги до місця проведення акції. Дорогою їх супроводжують співробітники спецпідрозділу ОМОНу.  Учасники ходи скандують "Мілет! Ватан! Крим!". 

Дорогою  до Ак-Мечеті журналісти також побачили на трасі автобуси та автозаки, у яких перебувають представники спецпідрозділу ОМОН, також прямуючи до місця проведення траурного молебня. 

 

За непідтвердженою інформацією, колону кримських татар з прапорами, які прямують  на мітинг, не пускають на вул.Воровського.

У центрі Сімферополя - техніка, автозаки, автобуси, ОМОН.  Фото з Instagram edem_kishveev
 Фото з Instagram katy_katy936
 Фото з Instagram katy_katy936
 Фото з Instagram andy_michael
Фото Фото з Instagram cortique 
 
 Фото з Instagram edem_kishveev 
 Фото з Instagram nyashi4ka

Як відомо, 18 травня з 8 ранку над Бахчисараєм, Сімферополем і прилеглими селищами, де проживають кримські татари, курсують військові вертольоти.

16 травня самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов заборонив проведенния в Криму будь-яких масових заходів до 6 червня - начебто через "ситуацію на південному сході України". 

Меджліс у відповідь на це постановив, що 17 та 18 травня масові заходи у Сімферополі до 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу будуть скасовані, однак вони відбудуться у місцях компактного проживання кримських татар - містах та селищах, за погодженням з місцевою владою. 

Центр Сімферополя заблокований з 17 травня російський ОМОНом, який провів на площі Леніна навчання.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування