Кримські "професіонали" руйнують Північно-Кримський канал

Понеділок, 19 травня 2014, 12:23

Некваліфіковані працівники зруйнували у Криму споруди Північно-Кримського каналу і намагаються тепер отримати воду, прориваючи поза цими спорудами арики.

Про це заявив журналістам голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко, передає "Укрінформ".

"Плани (самопроголошеної кримської влади - ред.) стосовно того, що вони, захопивши споруди Північно-Кримського каналу, зможуть подавати воду сільгоспвиробникам та у водосховища, не виправдалися", - розповів Одарченко.

"Вони наповнили ці служби некваліфікованими людьми, які, ми маємо інформацію, вже зруйнували на території Криму самі споруди Північно-Кримського каналу, і намагаються відібрати воду поза спорудами, просто прориваючи якісь арики", - пояснив він.

За словами губернатора, те, що Крим сьогодні не може отримати дніпровську воду спричинено безвідповідальною позицією тих людей, які називають себе владою в Криму.

Що ж до сільгоспвиробників Херсонщини, то вони отримують зараз для своїх потреб дніпровську воду із каналу на всіх територіях області, які ним обслуговуються.

У той же час "віце-прем'єр" Криму Рустам Теміргалієв заявив, що півострів забезпечується власною водою.

"Перша кримська вода прийшла до Феодосії і Судака! Проект перекидання води з передгірних водосховищ на схід півострова реалізований через річки Салгир і Біюк-Карасу по руслу Північно-Кримського каналу", - написав він у своєму Facebook.

Як відомо, Північно-Кримський канал є найбільшою в Європі гідротехнічною спорудою і забезпечує водою для зрошування Херсонщину і Крим. 

Історію Північно-Кримського каналу читайте на Історичній Правді

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування