Парубій: Частина допомоги від НАТО – вже на українському кордоні

Понеділок, 19 травня 2014, 20:57

Частина допомоги, яку Україні виділили країни-члени НАТО вже перебуває на українському кордоні.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій сьогодні у брюссельській штаб-квартирі НАТО.
 
"Шоломи, бронежилети, прилади нічного бачення, матеріали для надання медичної допомоги та інше обладнання нелетальної дії від країн НАТО частково вже перебуває на українському кордоні й отримання його українською армією – це питання буквально кількох днів", – повідомив він.  
 
Методи, які наразі застосовує Росія проти України потребують реформування оборонного сектору, наголошує секретар РНБО.
 
"Ті новітні методи війни, які проти нас веде Росія, – так званої "гібридної війни", коли крім армії використовуються диверсійні групи, криміналітет, ведеться інформаційна війна, потребують переформатування і реформи нашого оборонного сектору", – заявив Парубій, додаючи, що саме ця тема і зайняла найбільше часу переговорів.       
 
Керівник РНБО каже, що партнери по НАТО спільно усвідомлюють те, що, "якщо не зупинити Путіна тут, в Україні, то невідомо, де його танки опиняться завтра".
 
У понеділок у Брюсселі відбулося засідання спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи у якому взяла участь делегація на чолі з секретарем РНБО України Андрієм Парубієм.
 
Як передає кореспондент ''Радіо Свобода'' у Брюсселі, під час засідання обговорили питання подальшої співпраці, надання експертів для оцінки нинішнього стану сфери оборони України, й, загалом, співпраці, спрямованої на підтримку реформ у секторі безпеки й оборони України, а також надання НАТО допомоги у подоланні нинішньої кризи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News