У Слов'янську викрали кількох іноземних журналістів та перекладача

П'ятниця, 2 травня 2014, 11:32

У Слов'янську (Донецька область) з ранку 2 травня зник журналіст американського видання Buzzfeed Майк Джігліо і перекладач Олена Глазунова.

Про це повідомило видання "Новости Донбасса".

Як стало відомо, телефонного зв'язку з ними немає. 

Реклама:

Під час зникнення авто з журналістом та перекладачкою могло бути в районі Краматорська або Костянтинівки.  Із Джігліо та Глазуновою був водій зі Слов"янська.  

О 9:50 Глазунова написала друзям СМС: "Нас забрали сепаратисти". О 9:55 надіслала ще одне: "Я не знаю, куди нас повезуть". 

Останнє повідомлення, яке отримала редакція від Джігліо: "Нас схопили на блок- посту". Потім він встиг повідомити, що його і Глазунову сепаратисти направили в захоплену будівлю СБУ в Слов'янську.

ВІДЕО ДНЯ

За словами самих сепаратистів, вони не затримували Глазунову і Джігліо і самі ведуть їх пошуки. Про це повідомила представник сепаратистів Стелла Хорошова.

Майкл Джігліо
Олена Глазунова

Разом з тим журналіст видання Новости Донбасса Олексій Мацука повідомив, що на Донеччині зникли знімальні групи телеканалів SkyNews і CBS.

Зі співробітниками медіа-компаній зник зв'язок після того як вони вихалі до Костянтинівки Донецької області. Зараз зв'язку з ними також немає. Серед зниклих журналістів Clarissa Ward, Erin Lyall, Andy Srevenson, Geoff Mabberley.

Як відомо, раніше в ІМІ заявили, що ситуація на сході України є критично небезпечною для журналістів, за даними інституту масової інформації, на сході вже зафіксовано 18 випадків захоплення та утримування працівників ЗМІ.

Зокрема, у Слов'янську невідомі захопили львівського журналіста, позаштатного кореспондента телеканалу ZIK Юрія Лелявського. Також утримується сепаратистами журналіст фонду "Відкритий діалог" Сергій Лефтер, якого захопили 16 квітня, та стрімер Артем Дейнега, якого захопили 18 квітня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...