Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремль поквапився назвати АТО в Слов'янську "злочинною"

П'ятниця, 2 травня 2014, 12:12

У Кремлі назвали антитерористичну операцію силових структур України в Слов'янську "злочинною" та інформують президента РФ Володимира Путіна про хід операції.

Про це повідомили у прес-службі Кремля з посиланням на прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

За його словами, Путін в оперативному режимі одержує всю інформацію про розвиток ситуації.

"Раніше, ще перебуваючи в Мінську, Путін назвав таку можливу операцію злочинною акцією. На жаль, розвиток подій повністю підтверджує цю оцінку", - сказав Пєсков.

Він заявив, що, по суті, в той час, як Росія здійснює зусилля щодо деескалації та врегулювання конфлікту, київська влада перейшла "на обстріл бойовою авіацією мирних населених пунктів, почала каральну операцію, фактично знищивши останню надію на життєздатність женевських домовленостей".

Крім того, прес-секретар Путіна заявив, що російська сторона не може встановити зв'язок зі спецпредставником президента РФ, колишнім омбудсменом Володимиром Лукіним, який був направлений до України для ведення переговорів про звільнення захоплених раніше іноземних військових спостерігачів.

"Ми надзвичайно стурбовані тим, що в зоні каральної операції перебуває не тільки спецпредставник президента Лукін, з яким не вдається встановити зв'язок, але також присутні російські журналісти і представники ЗМІ з інших країн. Зрозуміло, ми вимагаємо вжиття заходів із забезпечення їхньої безпеки", - зазначив Пєсков.

Як відомо, президент Росії Владимир Путін вважає, що український уряд має вивести свої війська з проблемних регіонів у східній частині країни, де безчинствують проросійські сепаратисти.

Вночі у п'ятницю українські військові розпочали антитерористичну операцію у Слов'янську проти проросійських сепаратистів.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування