Дещиця: Світу слід нагадати Кремлю про його зобов'язання

Вівторок, 20 травня 2014, 14:51

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця вважає, що керівництву Російської Федерації слід нагадати про його зобов'язання за гарантіями територіальної цілісності України.

Таким чином він прокоментував заяву прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва про те, що РФ ніколи не брала на себе жодних зобов'язань щодо гарантій територіальної цілісності України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Дуже прикро, що керівництво Кремля має таку коротку пам'ять. Отже, світовій спільноті знову доводиться нагадувати забудькуватому Кремлю про його міжнародні зобов'язання", - відзначив Дещиця.

Глава МЗС нагадав про резолюцію Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року, яку підтримали 100 країн - членів ООН, згідно з якою дії РФ щодо України є порушенням Хартії ООН, Гельсінських угод, Будапештських угод 1994 року, Договору про дружбу між Україною та РФ від 1997 року, а також інших договорів та норм міжнародного права.

Як відомо, Медведєв заявив, що Росія не може й не збирається гарантувати територіальну цілісність України, оскільки ніколи не брала на себе подібних зобов'язань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування