Путін бідкається, як йому буде важко із новим президентом України

Середа, 21 травня 2014, 16:35

Президент РФ Володимир Путін заявляєс що йому буде "дуже складно" будувати відносини з українською владою навіть після виборів.

Про це Путін сказав журналістам у Шанхаї, передає Інтерфакс-Україна.

"У будь-якому разі політичні процеси, зокрема щодо легітимації нинішньої влади, на сьогодні, звісно, це позитивні кроки", - сказав він.

При цьому президент РФ додав, що "дуже складно буде будувати відносини з людьми, які приходять до влади на тлі триваючої каральної операції на південному сході України і перешкоджають роботі преси".

Путін вважає, що перш, ніж проводити вибори в Україні, логічніше було б провести референдум щодо Конституції.

"На мою думку, звичайно, набагато більш чисто, з юридичної точки зору, маючи на увазі, що чинна сьогодні Конституція України не дозволяє навіть проводити вибори за наявності юридично, я хочу це підкреслити, чинного президента Януковича, чи не легше було б провести спочатку референдум з усіх основних тем, з Конституції", - сказав Путін.

Він додав, що вже після цього за новою Конституцією обирати президента, парламент і формувати уряд. "На мій погляд, так було б набагато логічніше, і це призвело б до більшої стабільності", - сказав президент РФ.

Путін заявив, що нинішня українська влада "за підтримки європейських країн і США прийняла інше рішення".

Нагадаємо, раніше Путін неодноразово ставив під сумнів результати призначених на 25 травня виборів президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News