У США помітили рух російських військ, РФ рапортує про відведення

Четвер, 22 травня 2014, 09:42

Адміністрація президента США визнала активність російського війська на кордоні Росії з Україною, повідомляє "BBC-Україна".

"Ми бачимо свідчення якоїсь активності на кордоні, але поки ще занадто рано робити будь-які висновки щодо того, чи стосуються ці дії відводу військ від кордону. Якщо це дійсно початок відводу, то ми вітаємо це", - повідомив у середу представник Білого дому Джей Карні.

Водночас, Міністерство оборони Російської Федерації повідомляє, що 21 травня здійснено відправлення з Ростовської, Білгородської, Брянської областей 4 залізничних ешелонів і 15 літаків Ил-76 із військами, які брали участь у планових заходах "бойового навчання".

"Маршрути руху складено таким чином, щоб максимально розвантажити автомобільні дороги загального користування, які з початком сезону літніх відпусток і так зазначають підвищеного навантаження", - йдеться у повідомленні.

"Щоб не створювати труднощі автосполученню на них, військові колони по них рухаються лише до залізничних станцій завантаження й військових аеродромів", - зазначає відомство. 

"Бронетанкова техніка на гусеничному ходу переміщається по дорогах на спеціальних колісних тягачах. Основну частину маршрутів війська подолають у складі залізничних ешелонів і на літаках військово-транспортної авіації", - заявляє Міноборони РФ.

"1 червня підрозділи почнуть літній період навчання у пунктах постійної дислокації, попередньо провівши обслуговування й підготовку техніки й озброєння, навчально-матеріальної бази до навчальних занять із молодим поповненням", - додає відомство.

Раніше президент Росії Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу повернути війська, що брали участь у навчаннях у прикордонних з Україною областях, до місць постійної дислокації.

Однак у НАТО кілька разів заявляли, що не бачать відведення військ.

У середу президент Володимир Путін ще раз наголосив, що війська передислоковоють далі від кордону з Україною у зв'язку з виборами українського президента, які мають відбутися 25 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування