Кернес претензій до міліції не має, але сумнівається в її керівництві

Четвер, 22 травня 2014, 15:23

Мер Харкова Геннадій Кернес вдячний міліції за сприяння його лікуванню за кордоном, але сумнівається в об'єктивності керівництва МВС.

Про це політик заявив у своєму інтерв'ю, відео якого було опубліковано 21 травня.

Кернес зазначив, що покинути країну він зміг завдяки зміні домашнього арешту на взяття на поруки. Поручителем виступив депутат-регіонал Ельбрус Тедеєв.

При цьому він заявив, що не має претензій до правоохоронців, які не перешкоджали його виїзду за кордон, хоча він і є фігурантом декількох справ.

Проте харківський мер не приховує, що у нього прохолодні відносини з нинішнім керівництвом МВС.

"(Відносини з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим) у мене неприязні на протязі довгого часу. (...) У мене для цього є всі підстави. Яке в нього до мене ставлення всім зрозуміло, адже він мене згадує за наявності приводу і без приводу", - підкреслив Кернес.

"Я сумніваюся в об'єктивності певних процесів", - зазначив політик, не уточнюючи, що конкретно він мав на увазі. Коментувати хід спрямованих проти нього розслідувань Кернес не став.

Зараз харківський мер все ще відновлюється після замаху і у нього поки не працюють ноги. При цьому скоро політик планує повернуться до себе додому.

Кернес розповів, що в сформованій ситуації йому допомогли його близькі друзі, які й організували лікування в Ізраїлі.

Він зазначив, що поки не висуває ніяких гіпотез щодо свого замаху, зазначивши, однак, що він виступає за єдність України.

"Стріляли з відстані, тобто снайперски, стріляли в серце", - підкреслює він професіоналізм нападників.

На питання щодо нинішніх пертурбації у політичному житті країни, в тому числі в Партії Регіонів, Кернес відповідати не став, зазначивши, що хоче відійти від цих процесів. У той же час він запевняє, що приймає участь в управлінні Харковом, спілкуючись з чиновниками по телефону.

Як відомо, близько 12 години дня 28 квітня на Кернеса було скоєно замах. Мер Харкова нібито отримав кульове поранення під час велопрогулянки.

У ніч на 29 квітня його перевезли на лікування в Ізраїль. У ніч на 30 квітня Кернесу зробили операцію на хребті і 1 травня він опритомнів.

Раніше, 13 березня, харківського мера викликали в Генпрокуратуру на допит у якості підозрюваного. За його словами, кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 127 (катування), ч.1 ст. 129 (погроза вбивством при наявності реальних підстав побоюватися загрози) КК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...