Частина батальйону "Донбас" прорвалася, а частина в оточенні. І Ярош "засвітився"

П'ятниця, 23 травня 2014, 10:13

Основна маса бійців батальйону "Донбас" прорвалася з оточення під селом Карлівка в Донецькій області, але частина силовиків ще в оточенні.  

Про це повідомив командир добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області "Донбас" Семен Семенченко, написали від його імені у Facebook.

"Основна маса бійців батальйону "Донбас" прорвалася. Поранено 50% особового складу, багато хто втратив багато крові. Поранених вивезли на армійський блок пост Красноармійська", - повідомив Семенченко по телефону близько початку 10-го.

"З оточеною групою, яка засіла в будівлі, до цієї хвилини підтримувався телефонний зв'язок. Тільки що повідомили, що зв'язок перервався", - додав він.

"У бійців закінчуються патрони. Підійти до них немає можливості - працюють снайпери. Потрібен БТР, щоб під'їхати до будівлі й вивезти хлопців. Далі заправної станції пройти не можемо", - підкреслив Семенченко. 

За його словами, біля лікарні з пораненими виставлена охорона.

"Інші вцілілі повертаються назад. В оточеній групі майже все поранені", - повідомив Семенченко.

"Упевнений, що маршрут нашого пересування був заздалегідь відомий терористам. Тому що такої концентрації на звичайних блок постах у сепаратистів зазвичай не спостерігається. Проти нас працюють вимуштрувані чеченські загони", - заявив він.

За словами командира батальйону, керівництво АТО й командування ЗСУ знає про цю ситуацію, батальйон просить "підмогу й БТР".

Семенченко також звернувся до сепараторів із батальйону "Восток": "Потрібен парламентар на обмін полоненими. Виходьте на в'язок за телефоном 0501482373".

"Якщо щось трапиться з нашими людьми – буде терор у самому місті!", - заявив він.

А Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву" повідомляє, що у штабі АТО "вживаються заходи" щодо виведення бійців батальйону, які залишилися в оточенні, і що ситуація з "Донбасом" – на контролі "на дуже високому рівні".

У свою чергу, лідер "Правого сектору" і кандидат у президенти Дмитро Ярош написав у Facebook, що бійці "Правого сектору" прийшли на допомогу батальйону "Донбас" і "деблокували основні сили цього добровольчого формування".

"Серед наших є вбиті та дуже багато поранених", - повідомив він.

 "Підтягулась наша десантура. Бій триває!", - додав Ярош близько 10:40 ранку.

За його словами, знову причиною втрат силовиків є "або некомпетентність, або зрада АТОшного керівництва".

"Мало зброї для наших, обмежений боєкомплект і відмінне озброєння терористів", - констатує Ярош. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News