Лише 7 кандидатів у мери Києва оприлюднили майнові декларації

П'ятниця, 23 травня 2014, 13:20

Із 19 претендентів на посаду київського міського голови лише сім надали киянам свої майнові декларації. Також лише 1 партія із 35 оприлюднила декларації своїх кандидатів на посаду депутатів Київської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба "Transparency International Україна".

Кияни та волонтери звернулися до кожного з кандидатів у столичні мери та партій, які зареєстрували своїх кандидатів у депутати Київської міської ради, з проханням надати копії їх майнових декларацій.

Київська міська виборча комісія з невідомих причин не виконала вимоги закону про місцеві вибори та ніяким чином їх не оприлюднила.

П’ять кандидатів на посаду київського міського голови самостійно оприлюднили декларації у мережі Інтернет (Володимир Бондаренко, Андрій Іллєнко, В’ячеслав Кириленко, Ігор Насалик, Леся Оробець). Два надали їх у відповідь на звернення громадян (Олег Дерев’янко та Микола Катеринчук).

 

Запити електронною поштою подавалися до 28 партій із 35, які зареєстрували своїх кандидатів. До цього переліку увійшли всі партії, які, згідно з опитуваннями, мають бодай якийсь шанс отримати голоси виборців, а також партії, діючі представництва яких вдалося знайти в мережі Інтернет.

З усіх партій лише Українська народна партія надала декларації 5 кандидатів із 10.

Партія "Демократичний альянс" обіцяла надати декларації всього списку, але замість цього подала позов на Київську міську виборчу комісію за неоприлюднення декларацій.

Представники партії "Удар" телефоном повідомили: "Окремо кожному киянину надавати декларації немає сенсу".

За словами голови правління "Transparency International Україна" Андрія Марусова "Оприлюднення кандидатами декларації про доходи є чітким показником справжності їхніх намірів бути прозорими та підзвітними".

"Сумно, що переважна більшість кандидатів провалила тест на прозорість. Кандидати у депутати Київської міськради сприймають декларації про доходи наче чергову звітність. В більшості випадків вони подають їх до виборчої комісії і забувають про них, навіть не лишаючи собі копії", - зазначає він.

Зібрані декларації можна знайти тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування