Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: Крим повернеться до України за часів нового президента

Неділя, 25 травня 2014, 15:41

Генпрокуратура готова й у подальшому надавати всіляку підтримку виборцям з Криму, які взяли участь у виборах президента України.

Про це йдеться у зверненні прес-служби ГПУ до кримчан, які голосують у сусідніх з Автономією областях, а також у Києві.

Генпрокуратура гарантує правовий захист від погроз або насильства щодо службових осіб чи громадян, які виконують громадський обов'язок, - йдеться у документі.

У відомстві запропонували кримчанам активно звертатися за підтримкою в дотриманні законності до окружних виборчих комісій чи до суду.

"Усвідомлене виконання громадського обов’язку стає особливо важливим за умов неприхованого тиску ззовні у кризові історичні періоди, коли країна потребує захисту від посягання на її територіальну цілісність", - зазначили у відомстві.

У ГПУ переконані, що дотримання законності в Україні стало можливим завдяки зростанню правового менталітету та національної ідентичності кожного.

Голоси небайдужих громадян з АРК зроблять важливий внесок у досягнення політичної та економічної стабілізації України в цілому і Криму як її невід’ємної частини зокрема, - підкреслили у Генпрокуратурі.

"Немає сумніву, що Крим повноцінно повернеться під українську юрисдикцію ще до завершення нового президентського терміну, і вирішальними в такому відновленні справедливості виявляться голоси місцевих виборців", - наголошується у зверненні.

Як відомо, з Криму на материкову частину України у неділю виїхали кілька десятків автомобілів з ​​кримськими татарами, які мають намір взяти участь у виборах президента.

Голова ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що найбільша кількість жителів АРК виявили бажання проголосувати у Києві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування