Північ Луганщини голосує, але багатьох терористи позбавили можливості

Неділя, 25 травня 2014, 17:28

У деяких районах Луганської області громадяни можуть проголосувати, але в інших частинах – вони позбавлені такої можливості через терористів-сепаратистів.  

В. о. голови Луганської обласної державної адміністрації Ірина Веригіна розповіла, що вона в Красному Лучі проголосувати не змогла.

"Не вдалося проголосувати, бо терористи позбавили мене можливості голосувати. Я прописана в Красному Лучі, але зараз не маю туди доступу", - сказала вона, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас, у північних районах Луганської області станом на 12:00 явка виборців склала 18%.

"Голосування проходить спокійно. Дільниці всі відкрилися вчасно. Військові, які перебувають на території північних районів, теж проголосували", - зазначила Веригіна.

І хоча в північних районах області тривають перебої з мобільним зв'язком і інтернетом, зв'язок з усіма виборчими дільницями підтримується, сказала вона.

В. о. керівника області зазначила, що на території, яка не контролюються Національною гвардією, "триває свавілля".  

За словами Веригіної, в Сєверодонецьку був вчинений напад на школу, також були інциденти в Алчевську й у Красному Лучі.

Крім того, за минулу добу в області було викрадено щонайменше 7 людей, у тому числі депутат Северодонецкого міської ради Сергій Самарський, повідомила вона.

Згідно з інформацією Комітету виборців України, станом на 13.00 у виборчому окрузі №114 (Луганська обл.) не були доставлені бюлетені в Славяносербський і Станично-Луганський райони, там не відкрита жодна виборча дільниця.

Дільниці не відкриті за наполегливою вимогою міліції, яка вважає, що не може забезпечити доставку й охорону бюлетенів.

На виборчій дільниці №440265 був вчинений напад на членів комісії, нападники заволоділи 30 бюлетенями.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування