У Росії гадають, що Порошенку не вдасться повернути Крим і відстояти схід

Понеділок, 26 травня 2014, 11:33

У російській Раді Федерації вважають, що в Петра Порошенка не вийде ані повернути Україні Крим, ані навести лад на півдні і сході країни.

Заступник голови комітету з міжнародних справ верхньої палати російського парламенту Андрій Климов сказав "Інтерфаксу", що і на Заході, і в Євросоюзі, і в Києві всі розуміють, що повернути Крим Україні неможливо.

"Крим – це складова частина РФ, і це факт. І пан Порошенко це теж розуміє", - вважає Климов.

У свою чергу, сенатор Сергій Цеков, який представляє парламент Криму, заявив:

"Скоріше Україна приєднається до Росії, ніж Крим повернеться до складу України... Це абсолютно несерйозна заява (Порошенка)".

Цеков також скептично поставився до заяви Порошенка про наведення ладу на південному сході України: "Упевнений, що в нього нічого не вийде, надто глибоко зайшов процес".

"І, судячи з перших заяв обраного президента, ні про яку федералізацію, ні про який конституційний статус російської мови йтися не може, тоді й діалогу з південним сходом не вийде", - вважає російський політик.

Як відомо, Порошенко раніше заявив, що Україна буде відстоювати Крим у своєму складі, використовуючи міжнародні інструменти. Він також заявив, що метою його першої поїздки як президента буде Донбас, де потрібно наводити лад в умовах сепаратизму.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...