Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ звинуватила свого колишнього очільника у постачанні зброї терористам

Понеділок, 26 травня 2014, 12:46

25 травня в Бердянському районі Запорізької області СБУ затримала вантаж стрілецької зброї та вибухівки, яка призначалась для терористів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

73 ящики з озброєнням доставили морським шляхом з окупованої території АР Крим, а саме з Севастополя. Вилучені 88 автоматів АК 74, 5 кулеметів РПК-74, 3 кулемети ПКМ, 24 гранатомети РПГ-22, 918 гранат РГД, 20880 набоїв.

"У ході операції, під час якої зловмисники чинили опір, затримано трьох громадян України, серед яких брат самопроголошеного голови міста Маріуполь, тричі судимий Денис Кузьменко. Встановлено, що вказану зброю сепаратисти мали намір застосувати під час запланованих терористичних акцій, у тому числі, захопленні морського порту і адміністративних будівель в Бердянську і Миколаєві у день виборів Президента України", - йдеться в повідомленні.

 Фото прес-служби СБУ
 Фото прес-служби СБУ

"За наявними даними, одним з організаторів незаконного постачання зброї є колишній очільник СБУ Олександр Якименко, якого Генеральною прокуратурою України оголошено у розшук за масові вбивства у Києві у лютому цього року", - підкреслюють в СБУ.

У зв'язку з цим СБУ просить закордонних партнерів з проханням допомогти розшукувати Якименка правоохоронним органам України за пособництво терористичним організаціям.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування