Через кордон у Луганщині прорвалася колона зі зброєю, був бій

Вівторок, 27 травня 2014, 08:21

Вночі через кордон у Луганській області прорвалася колона з кількох вантажівок, легковиків і автобусів, зав’язався бій, прикордонники захопили частину транспорту, повного зброєю.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"Виходячи з аналізу ризиків щодо можливого переміщення з території РФ зброї та озброєних бойовиків, посилений прикордонний наряд відділу прикордонної служби "Бірюкове" Луганського загону прикривав державний кордон на напрямку українського населеного пункту Астахове та російського Новопрохорівка", - йдеться у повідомленні.

27 травня близько 3:30 ночі прикордонники "помітили колону у складі кількох вантажівок, легковиків та мікроавтобусів, що рухалася з боку Росії у бік державного кордону України".

"О 3:40 колона перетнула державний кордон, де її вогнем зустрів прикордонний наряд. Зав’язався бій. Порушники, залишивши групу прикриття, частково прорвалися в Україну у напрямку Антрациту", - повідомляє служба.

"У результаті бойових дій прикордонниками пошкоджено та захоплено один мікроавтобус і два легкових автомобілі, одного бойовика важко поранено. Затримані автомобілі виявилися заповнені автоматами Калашникова, РПГ та вибухівкою", - інформують прикордонники.

Державна прикордонна служба нагадує: навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби "Дмитрівка" (Донецька область) на "глибину" до 10 км з російського боку зосереджено до 40 "Камазів" з озброєними людьми, які перебувають в готовності перетнути державний кордон України.

"Ймовірно, частина цих автомобілів і перетнула державний кордон України на ділянці Луганського прикордонного загону", - припускає відомство.

Державна прикордонна служба України проінформувала прикордонну службу ФСБ РФ щодо негайного вжиття заходів та припинення незаконного перетину кордону з боку Росії.

Дмитро Тимчук з "Інформаційного спротиву" повідомляє, що "одного з російських бойовиків знищено, одного важко поранено".

За його словами, про прорив кордону оперативно сповістили штаб АТО, але "ефективні заходи щодо посилення прикордонників і запобігання прориву" там не вжили.

 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування