Порошенко хоче підписати угоду про асоціацію з ЄС одразу після інавгурації

Середа, 28 травня 2014, 21:47

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС має відбутись одразу ж після інавгурації нового президента України.

Про це повідомляє прес-служба Петра Порошенка, який лідирує за попередніми результатами голосування на позачергових виборах президента в Україні.

"Підписання та введення в дію Угоди, яка по суті є частиною плану з модернізації України, та її імплементація надали б можливість введення антикорупційних заходів та пакету реформ вже у найближчі терміни", - йдеться у заяві.

"Народ України, який підтримав проєвропейську програму кандидата на посаду президента України Петра Порошенка не може очікувати. Тому дії влади сьогодні мають бути максимально активним", - сказано у прес-релізі.

"Порошенко висловив сподівання, що ЄС і його лідери, які послідовно підтримували європейський вибір українських громадян і декларували готовність завершення підписання Угоди про асоціацію зразу ж після виборів президента України також підтримають цю позицію", - зазначається у заяві.

Як відомо, 16 травня Єврокомісар з питань розширення Євросоюзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляв про готовність ЄС підписати економічну частину угоди про асоціацію з Україною на саміті глав держав і урядів країн - членів Євросоюзу 27 червня.

21 березня Україна і ЄС підписали політичну частину угоди.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування