Заради швидшої інавгурації Порошенка хочуть змінити законодавство

Середа, 28 травня 2014, 21:59

Депутат "Удару" Сергій Каплін підготував зміни до закону, які дозволять провести інавгурацію новообраного президента на кілька днів раніше.

Про це повідомила прес-служба політика.

Каплін сподівається, що депутати підтримають його ініціативу, і новий глава держави зможе присягнути народові вже 2-3 червня.

"Раніше між оголошенням офіційних результатів виборів і вступом у повноваження мало відбутися 10 днів. Сьогодні ми не можемо чекати так довго. Ми отримали сигнал від народу, який проголосував за єдиного кандидата в першому турі. Тому тепер справа за Верховною Радою", - заявив він, нагадавши про складну ситуацію на сході України.

Як відомо, за результатами обробки 99,42% електронних бюлетенів на позачергових виборах президента, які відбулися 25 травня, перемагає Петро Порошенко. Він набрав 54,71% голосів. На другому місці - екс-прем'єр Юлія Тимошенко з 12,81% голосів.

Згідно з Коституцією, "президент України, обраний на позачергових виборах, складає присягу у п'ятиденний строк після офіційного оголошення результатів виборів." 

На встановлення результатів ЦВК дається 10 днів, тобто до 4 червня включно, після цього - ще 3 дні на оголошення результатів. Офіційним оголошенням вважається день оприлюднення результатів в газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр", а не з моменту оголошення результатів на засіданні ЦВК. 

Порошенко вже отримав запрошення на церемонію святкування 70 річниці висадки союзників у Нормандії, де будуть усі європейські лідери, а також президенти Росії та США. За деякими даними, саме там відбудеться перша зустріч Порошенка з президентом Обамою. Зустріч у Франції  запланована на 6 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування